latinica  ћирилица
25/02/2017 |  12:13 | Autor: RTRS

Ministarstvo pozdravlja korake ka smanjenju zagađenja vazduha

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske pozdravlja svaki dalji korak na planu modernizacije i gasifikacije Rafinerije nafte Brod, koji bi mogao dovesti do daljeg smanjenja zagađenja vazduha u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj i u Brodu.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz resornog ministarstva su podsjetili da se krajem 2016. godine po sedmi put sastala Radna grupa za praćenje stanja zagađenja vazduha u Slavonskom Brodu i Brodu, te da su predstavnici Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda konstatovali da je od 2012. do 2016. godine došlo do smanjenja zagađenja vazduha u ovim gradovima zahvaljujući mjerama sprovedenim u Rafineriji, a koje su naložene ekološkom dozvolom.

"Naše dosadašnje aktivnosti na tom planu su dovele do evidentnog smanjenja zagađenja vazduha", rečeno je u resornom ministarstvu.

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u Slavonskom Brodu s predstavnicima lokalnih vlasti i ekoloških udruženja kako bi ih informisala o razgovorima u vezi sa zagađenjem vazduha koje je proteklog vikenda vodila sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u Minhenu.

Izvor: SRNA