latinica  ћирилица
25/02/2017 |  12:41 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Majkić: U ponedjeljak jasan stav predstavnika Srpske o krizi

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić rekla je danas da će u ponedjeljak, 27. februara, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti jasno definisan stav i način ponašanja predstavnika Srpske u institucijama BiH povodom krize koju je izazvao zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.
Dušanka Majkić - Foto: cin.ba
Dušanka MajkićFoto: cin.ba

Majkićeva je istakla da su to ozbiljna pitanja, te da ne bi trebalo procjenjivati šta bi se moglo desiti na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

- Mislim da se zemlja koja namjerava da napravi ozbiljan iskorak ka Evropskoj uniji nikako nije smjela dovesti u takvu poziciju, i to mogu samo oni ljudi koji apsolutno ne žele da se ova zemlja kreće ka budućnosti - rekla je Majkićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, u BiH se zahtijeva krajnje oprezan odnos jednih prema drugima, jer svaka pogrešno izgovorena riječ ili ovo što se dogodilo vodi u beznađe.

- Velika je odgovornost svih političkih faktora u zemlji, a u ponedjeljak ćemo vidjeti kako ćemo dalje - rekla je Majkićeva.

Komentarišući izjave ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da nema bojkota Savjeta ministara BiH, i predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da Savjet ministara radi u tehničkom mandatu, Majkićeva je ocijenila da je riječ o kontradiktornim istupima i da ne postoji tehnički mandat.

- Način kako to tumači SDS, to očigledno znači vraćanje u rad u institucijama /BiH/. To treba objasniti građanima koji treba da glasaju na izborima 2018. godine - rekla je Majkićeva.

Izvor: SRNA