latinica  ћирилица
26/02/2017 |  09:37 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Krupa izgubila od Željezničara (VIDEO)

Danas su odigrane posljednje dvije utakmice 19.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Krupa je na domaćem terenu poražena od Željezničara 1:0, dok je Sarajevo istim rezultatom savladalo Vitez.
Krupa-Željezničar - Foto: RTRS
Krupa-ŽeljezničarFoto: RTRS

Željezničar zasluženo nosi bodove iz Krupe na Vrbasu. Gosti su pred punim tribinama većim dijelom utakmice imali inicijativu i bili bolji rival.

Već na startu utakmice propustili su dvije izgledne prilike. Miroslav Stevanović je u 8.minuti pogodio prečku, a četiri minute kasnije šut Siniše Stevanovića odbranio je Kutić. Krupa koja je na ovom meču nastupila bez Koljića, Perića i Јašarevića, jedini šut imala je u 24.minuti kada je pokušao Čomor.

U nastavku još veći pritisak Željezničara koji je krunisan u 64. minuti kada se u šesnaestercu najbolje snašao Ivan Lendrić i 11. put pogodio ove sezone. Deset minuta kasnije Zajko Zeba uzdrmao je okvir gola ali je ostalo 0:1. Do kraja meča nije bilo promjena pa bodovi odlaze u Sarajevo.

Uprkos porazu, Krupa i dalje ima dobre šanse za plasman u Ligu za šampiona. Trenutno je petoplasirana sa bodom više od Slobode i četiri boda više od Širokog.

U sljedećem kolu Krupa gostuje Zrinjskom, a do kraja ovog dijela takmičenja igraće protiv Čelika i Viteza.