latinica  ћирилица
26/02/2017 |  11:55 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Saura: Film Emira Kusturice zanimljiv i kreativan

Španski reditelj Karlos Saura, koji je gost na beogradskom filmskom festivalu FEST, rekao je da je film "Na mliječnom putu" Emira Kusturice veoma zanimljiv i kreativan.
Karlos Saura - Foto: Screenshot
Karlos SauraFoto: Screenshot

- Učinilo mi se da je možda predugačak, da ima previše detalja. Postoje u njemu izuzetni trenuci, i moj konačni utisak je da je to jedan veoma interesantan film - rekao je Saura za "Sputnjik".

Saura je dodao da Kusturicu ne poznaje lično, ali da vjeruje da je isti kao i njegov film - prepun detalja i ekspresivan.

On je dodao da je u Beograd došao i po dva velika priznanja - nagradu "Beogradski pobjednik", koja mu je uručena na svečanom otvaranju Festa, i "Zlatni pečat" Kinoteke.

Saura, koji je autor filmova "Lov", "Ai Karmela", "Karmen", čuvene trilogije "Flamenko", "Tango" i "Fado", kao i posljednjeg "Hota de Saura" koji se može vidjeti na FEST-u, kaže da ni poslije 40 filmova ne namjerava da se zaustavi i raskine savez sa kamerom.

- Zaustaviti se znači umrijeti. Zbog toga nikada ne treba stati. Uživam u poslu kojim se bavim i mislim da je važno da čovjek, dok god je živ, bude aktivan - ističe Saura.

On kaže da ne priznaje penziju i da je ona za ljude koji se bave nekim teškim, fizičkim poslom, za rudare, ali ne i za njegov posao, koji mu donosi zadovoljstvo.

Izvor: SRNA