latinica  ћирилица
26/02/2017 |  12:48 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Višegrad: Održana prva sjednica Skupštine Ronilačkog saveza Srpske

Prva sjednica Skupštine Ronilačkog saveza Republike Srpske, koja je okupila članove saveza iz Višegrada, Banjaluke, Bijeljine i Gradiške, održana je juče u Domu kulture u Višegradu.
Prva sjednica Skupština Ronilačkog saveza RS - Foto: SRNA
Prva sjednica Skupština Ronilačkog saveza RSFoto: SRNA

Ronilački klub Višegrad organizovao je izložbu podvodnih fotografija, te prikazao podvodni film u bioskopu "Doli Bel" u Andrićgradu.

Predsjednik Ronilačkog saveza Republike Srpske Igor Gajić rekao je nakon sjednice da apeluje da se dođe do novog zakona o sportu ili da im bude omogućeno rješenje kako bi se bavili sportom i turističkim ronjenjem".

- U skladu sa potrebama šire društvene zajednice, donijeli smo zaključak da pristupimo osnivanju spasilačke ronilačke službe - naveo je Gajić.

Predsjednik Ronilačkog kluba Višegrad Nebojša Kovač rekao je da je cilj promocija ronilačkog sporta u Višegradu i najavio da je u okviru kluba planirano da se osnuje škola plivanja i škola ronjenja za mlade sugrađane.

Učesnike je u Gradskoj kući u Andrićgradu primio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je izrazio zadovoljstvo što se ronilački sport razvija i u Višegradu i istakao da će opština, u skladu sa mogućnostima, pomoći lokalni ronilački klub.

On je dodao da Višegrad, kao opština na dva akumulaciona jezera, može ponuditi dobre uslove za bavljenje ovim sportom.

Izvor: SRNA