latinica  ћирилица
26/02/2017 |  14:02 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

U ponedjeljak toplo sa pojačanim južnim vjetrom (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno suvo i toplije vrijeme uz postepeno jačanje južnog vjetra.

Prije podne slaba kiša padaće samo ponegdje na jugozapadu i jugu. Tokom dana biće toplije i promjenjivo oblačno sa sunčanim periodima. Više oblaka biće na jugu, gdje će i dalje postojati uslovi za povremeno slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Počeće da duva umjeren jugo, a u Krajini povremeno jak.

Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do sedam, a najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju promjenjivo vrijeme. U utorak će biti toplo, ali vjetrovito, pogotovo na zapadu gdje će biti olujnih udara.

Na jugu i zapadu očekuje se slaba kiša, koja će tokom noći zahvatiti većinu predjela. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 do 20 stepeni.

U srijedu će biti svježije i oblačno vrijeme, sa kišom, obilnijom ponegdje ne jugu. Sa zahlađenjem kiša će na planinama preći u snijeg. Prestanak padavna očekuje se u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 11 stepeni.

Od četvrtka ponovo toplije. Ujutro će biti hladno sa slabim mrazom, a tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka i postepeno toplije. Popodne na sjeveru i zapadu prolazno naoblačenje. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 15 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovivini pretežno oblačno. Ponegdje na jugozapadu registrovana je i slaba kiša.

Zvornik i Neum danas su bili najtopliji sa 13 stepeni koliko je izmjereno u 13.00 časova. U Tuzli je izmjereno 12, u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Mostaru, Mrkonjić Gradu, Bihaću, Sanskom Mostu, Srebrenici i Zenici 11, a u Trebinju, Prijedoru, Srpcu, Višegradu, Novom Gradu, Krupi na Uni i Gradačcu 10 stepeni.

Na Mrakovici, u Kotor Varošu, Foči i Bugojnu bilo je devet stepeni, u Sarajevu, Kneževu, Čelincu i na Sokocu osam, na Manjači, na Han Pijesku, u Kupresu i Livnu sedam, u Istočnom Sarajevu, Kalinoviku, Čajniču i Nevesinju šest, na Čemernu i Ivan Sedlu pet i na Bjelašnici nula stepeni.

Izvor: SRNA