latinica  ћирилица
08/03/2017 |  08:10 | Autor: RTRS

U prekidu saobraćaj na pravcima Prnjavor-Srbac i Banjaluka-Karanovac

Zbog vode na kolovozu, u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Srbac u mjestu Donja Ilova i Banjaluka-Karanovac u mjestu Јagare, u Ulici Sime Ilije Partala, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Zbog izlivanja vode otežano se saobraća i na regionalnom putu Srbac-Drugovići.

Od 6.00 časova normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Ratkovac, dok se jednom trakom saobraća na dionici puta Klašnice-Dovići-Drugovići.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj jutros se saobraća usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, zbog slabog snijega u višim i kiše u nižim predjelima.

Dodatan oprez savjetuje se u kotlinama i duž riječnih tokova, zbog mjestimične magle, naročito na području Foče gdje je vidljivost smanjena na 50 do 100 metara, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez zastoja, po mokrim kolovozima.

Zbog deminerskih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa se u periodu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, od 23.00 do 5.00 časova biće obustave saobraćaja, najviše do 30 minuta.

Režim saobraćanja izmijenjen je na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja, zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona.

U Federaciji BiH zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na dionicama magistralnih puteva Špionica-Ormanica, Ormanica-Gradačac, Gradačac- Šamac.

I na ostalim putevima jutros se saobraća sporije, po pretežno mokrom kolovozu.

Ugaženog snijega ima u višim planinskim predjelima, posebno na putnim pravcima Livno-Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi snježne nanose.

Na dionici auto-puta Kakanj-Zenica Јug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja tokom dana povremeno se saobraća usporeno zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

Izvor: SRNA