latinica  ћирилица
15/03/2017 |  07:02 ⇒ 16:44 | Autor: RTRS

Novak bolji od Delpa u Indijan Velsu (VIDEO)

Novak Đoković - Huan Martin del Potro 2:1 (7:5, 4:6 6:1). Sjajan meč u Indijan Velsu i odlična igra Novaka Đokovića. Nole je "protutnjao" kroz treći set. Naredni protivnik mu je Nik Kirijos.
Novak Đoković - Huan Martin del Potro - Foto: Screenshot/YouTube
Novak Đoković - Huan Martin del PotroFoto: Screenshot/YouTube

Novak Đoković i Huan Martin del Potro odigrali su sjajan meč u Indijan Velsu, ali je srpski teniser, koji je uspio da ostane fokusiran u sva tri seta, dobio meč zahvaljujući nešto manjem broju grešaka.

Đoković je 13. put savladao velikog rivala u 17 mečeva. Prva dva seta počela su identično - brejkovima Del Potra, a Đoković je poslije početne nervoze uspio da preuzme kontrolu nad mečom i poslije sjajnog gema na servis Argentinca, dobio prvi set 7:5.

Drugi set je počeo na identičaan način - argentinski gorostas oduzeo je dva servisa Đokoviću, koji, uprkos seriji sjajnih poena (čak devet za redom) nije uspio da uspostavi rezultatsku ravnotežu.

U trećem setu postojao je samo jedan igrač - Novak Đoković, koji će u narednom kolu igrati protiv Australijanca Nika Kirijosa.

Drugi teniser svijeta tako će imati priliku da se revanšira Kirjosu za skori poraz u Akapulku.

U osmini finala Indijan Velsa gledaćemo i teniski klasik, Federera i Nadala. Federer je poslije dva taj-brejka savladao Amerikanca DŽonsona, dok je Nadal bio bolji od Verdaska.

Malo iznenađenje je priredio DŽek Sok, eliminisavši Bugarina Dimitrova. Dušan Lajović će večeras pokušati da izbori prvo četvrtfinale na Masters turnirima.

Njegov protivnik je Španac Pablo Karenjo Busta, 23. igrač svijeta. Meč počinje od 19 časova.

Izvor: RTRS, RTS