latinica  ћирилица
15/03/2017 |  08:30 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Svjetski dan prava potrošača - "Naše je bolje" (VIDEO)

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je da stanovništvo treba da bude u uskoj vezi sa nadležnim institucijama koje mogu da zaštite njihova prava.
Dan potrošača - Foto: RTRS
Dan potrošačaFoto: RTRS

Gluhaković je, povodom 15. marta, Svjetskog dana prava potrošača, koje resorno ministarstvo obilježava pod motom "Naše je bolje", dodao i da rad na uklanjanju sive ekonomije i kupoprodaje na crno treba da bude cjelogodišnja, a ne periodična aktivnost.

On je rekao da je cilj da se usluge podignu na najviši nivo.

Iz resornog ministarstva su naveli da je Svjetski dan prava potrošača prilika za jasnije promovisanje detaljnih aspekata prava svih potrošača, uz potrebu da se ta prava poštuju i štite.

"Svake godine 15. mart je i prilika da se iskaže negodovanje protiv tržišnih zloupotreba i eventualnih društvenih nepravdi koje krše i ne poštuju prava potrošača", saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma danas će na banjalučkom Trgu Krajine i u Robnoj kući "Boska" građanima podijeliti primjerke Zakona o zaštiti prava potrošača, kao i brošure sa savjetima o načinu ostvarivanja potrošačkih prava.

Iz resornog ministarstva su dodali da je 15. mart i prilika za zagovaranje i globalnu solidarnost unutar svih potrošačkih pokreta i udruženja, te da će ovaj dan biti obilježen i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Izvor: Srna