latinica  ћирилица
15/03/2017 |  13:42 | Autor: RTRS

U četvrtak vedrije sa sunčanim intervalima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u četvrtak u jutarnjim časovima očekuje pretežno oblačno, dok će tokom dana doći do razvedravanja uz sunčane intervale.
Sunce - Foto: RTRS
SunceFoto: RTRS

Ujutru će na istoku i sjeveroistoku biti oblačnije vrijeme sa mogućom slabom kišom ponegdje, a u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno.

Tokom dana doći će do razvedravanja pa će popodne biti sunčano i prijatno toplo vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus jedan do četiri, na jugu do 10 stepeni, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz više sunčanih intervala i malo toplije, a na jugu pretežno sunčano.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus šest, Čemerno četiri, Kalinovik šest, Han Pijesak sedam, Gacko i Ivan-sedlo osam, Mrakovica, Rudo i Sokolac devet, Nevesinje 10, Livno i Sarajevo 11, Drvar, Srebrenica i Mrkonjić Grad 12, Foča, Šipovo, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac i Јajce 13, Ribnik, Srbac, Višegrad, Tuzla i Zvornik 14, Banjaluka, Doboj, Sanski Most i Široki Brijeg 15, Prijedor, Trebinje i Zenica 16 stepeni Celzijusovih.

Najtoplije je bilo u Mostaru i Neumu gdje je izmjereno 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA