latinica  ћирилица
15/03/2017 |  16:58 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Pendeš: Sprovodimo preporuke revizije

Ministar odbrane BiH Marina Pendeš informisala je danas članove delegacije Komisije za finansije i budžet Doma naroda parlamenta BiH da resorno ministarstvo preduzima korake na sprovođenju preporuka iz revizorskog izvještaja za 2015. godinu.
Marina Pendeš     (Foto:bportal.ba) -
Marina Pendeš (Foto:bportal.ba)

Pendešova je informisala članove Komisije da je Ministarstvo donijelo Plan za otklanjanje utvrđenih nedostataka u izvještaju revizije za 2015. godinu, u kojem su jasno definisane aktivnosti, njihovi nosioci i rokovi za relizaciju.

Ona je navela da su vidljivi pomaci koje Ministarstvo preduzima na realizaciji preporuka, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na sisteme javnih nabavki, internih kontrola, kao i kontrola finansijskog upravljanja, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Kada je riječ o ispunjavanju pojedinih revizorskih preporuka, Pendešova je rekla da njihova realizacija ne zavisi samo od Ministarstvu odbrane BiH, misleći pri tome na rješavanje preporuka u vezi sa statusom pokretne i nepokretne vojne imovine.

Članovi Komisije izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Ministarstvo odbrane BiH u velikom dijelu realizovalo preporuke iz revizorskog izvještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH za 2015. godinu.

Oni su poručili da će pružiti svu potrebnu pomoć s ciljem otklanjanja poteškoća sa kojima se Ministarstvo odbrane BiH susreće u svom radu kako bi naredne godine dobilo bolju ocjenu Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Predsjedavajući Komisije Ljilja Zovko i članovi Zdenka DŽambas i Safet Softić posjetili su danas Ministarstvo odbrane BiH s ciljem praćenja relizacije preporuka Kancelarije za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda u vezi sa razmatranjem revizorskih izvještaja za 2015. godinu za institucije koje su dobile mišljenje sa rezervom i mišljenje sa rezervom uz skretanje pažnje.

Izvor: SRNA