latinica  ћирилица
15/03/2017 |  17:09 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Beograd: Prezentovane mogućnosti za ulaganje u BiH

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić danas je u Beogradu, u okviru Četvrtog međunarodnog privrednog sajma "Ekspo Rusija", održao prezentaciju o mogućnostima ulaganja u BiH.
Gordan Milinić (foto:jpeg·oslobodjenje.ba) -
Gordan Milinić (foto:jpeg·oslobodjenje.ba)

Milinić je tokom prezentacije, koja je održana u okviru foruma "Ekonomski razvoj perspektive nacionalnih ekonomija Balkana i Rusije", upoznao potencijalne investitore o ugovorima BiH o slobodnoj i preferencijalnoj trgovini, niskim troškovima poslovanja i najnižom stopom porezan na dobit kompanija u regionu i šire, te drugim pogodnostima koje BiH nudi investitorima.

Iz Fipe je saopšteno da na Sajmu učestvuje veliki broj kompanija iz Rusije i regiona.

Tematske cjeline ovogodišnje izložbe su energetika i tehnologije za uštedu energije, mašinsko inženjerstvo, metalurgija, avijacija, željeznički saobraćaj, agroindustrijski kompleks, industrija nafte i gasa, visokotehnološke i inovativne grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, obrazovanje, sfera usluga turizam, autoprevoz, transport i logistika.

Osim zvaničnih prezentacija, predstavnici FIPA-e održali su sastanke sa potencijalnim investitorima iz Rusije, koji su poseban interes pokazali za energetski i metalo-prerađivački sektor.

Četvrti međunarodnog privrednog sajma "Ekspo Rusija" otvoren je danas u Beogradu i trajaće do petka, 17. marta.

Izvor: SRNA