latinica  ћирилица
15/03/2017 |  18:12 | Autor: RTRS

Putin: Rusija želi stabilnu i nezavisnu Јermeniju

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija želi da Јermenija bude stabilna i nezavisna zemlja, a i vlastima ove države uspjeh u sprovođenju ustavne reforme i održavanju parlamentarnih izbora, prenijeli su ruski mediji.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Sergeй Guneev) -
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Sergeй Guneev)

Putin je, nakon sastanka sa jermenskim predsjednikom Seržom Sargsjanom, napomenuo da posjeta prvog čovjeka Јermenije Moskvi dolazi u trenutku koji je ključan za tu zemlju, jer je sprovođenje ustavne reforme, koja bi trebalo da pretvori zemlju u parlamentarnu republiku skoro završeno, a približavaju se i izbori u Skupštini.

Dva predsjednika su razgovarala o ključnim pitanjima bilateralne saradnje, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Јermenske vlasti daju sve od sebe kako bi se i predizborna kampanja i sami izbori sproveli na slobodan i demokratski način, rekao je prvi čovjek Rusije i poželio uspjeh Sargsjanu, prenosi TASS.

- Rusija želi stabilnu i nezavisnu Јermeniju koja brzo napreduje - naglasio je Putin i dodao da su veze između dvije države krajnje prijateljske i savezničke.

- Rusija i Јermenija nastoje da olakšaju saradnju i strateško partnerstvo - dodao je Putin.

Izvor: SRNA