latinica  ћирилица
16/03/2017 |  07:56 ⇒ 09:17 | Autor: RTRS

Han u dvodnevnoj posjeti BiH

Evropski komesar za proširenje Јohanes Han počeće danas dvodnevnu posjetu BiH u okviru koje će u Sarajevu prisustvovati sastanku lidera zapadnog Balkana, a planirano je i da sa zvaničnicima institucija BiH i entiteta razgovara o reformama i procesu evropskih integracija BiH.
Јohanes Han - Foto: RTRS
Јohanes HanFoto: RTRS

Prema programu posjete, Han će se u 9.45 časova sastati sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a potom će učestvovati na sastanku lidera zemalja regiona, nakon čega će u 14.00 časova govoriti na konferenciji za novinare.

Han će se u 16.15 časova sastati sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, a u 17.00 časova sa studentima koji učestvuju u EU programu "E4U".

Planirano je da Han sutra u Sarajevu učestvuje na sastanku o Reformskoj agendi sa Zvizdićem, predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Sastanak će početi u 9.00 časova, a za 10.15 časova planirane su izjave za novinare Hana, Zvizdića, Cvijanovićeve i Novalića.

Han će potom u Svilaju simbolično položiti kamen temeljac za izgradnju prekograničnog mosta između BiH i Hrvatske, koju finansira EU, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Ceremonija simboličnog postavljanja kamena temeljca, kojoj će prisustvovati Zvizdić i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predviđena je za 12.15 časova na gradilištu u Svilaju, kod Odžaka.

Han, Zvizdić i Plenković trebalo bi da daju izjave za novinare u 13.05 časova.

Izvor: SRNA