latinica  ћирилица
16/03/2017 |  08:48 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Đoković: Kirjosu su više odgovarali uslovi

Novak Đoković istakao je poslije novog poraza od Nika Kirjosa da su uslovi u Indijan Velsu više odgovarali Australijancu.

Na drugom uzastopnom turniru Kirjos je nadigrao Đokovića i skinuo mu "krunu" poslije tri uzastopne titule i 19 pobjeda u nizu u Indijan Velsu.

- Niz je bio nevjerovatan, ponosan sam na njega, ali moralo je jednom da se završi - rekao je Đoković koji je opet odbio da komentariše raspored mečeva, odnosno to što se našao na terenu svega 18 sati poslije prethodnog.

Kirjos je pobijedio Đokovića 6:4, 7:6(3:), kao i u Akapulku prije svega zahvaljujući sjajnom servisu.

- Ovakvi uslovi odgovaraju serverima. Teško je pozicionirati se za njegove servise, lopta ide brzo i odskače visoko. Teško ga je pročitati. Nekad servira 220 km na sat po T liniji, a onda pogodi po širini. Ne oklijeva ni na drugom servisu, nije napravio mnogo duplih grešaka. U takvoj situaciji je veliki pritisak na moj servis, a ja sam popustio već u prvom gemu na meču, pa je on imao kontrolu od početka. Nisam uspio da uradim ono što je potrebno u tim trenucima - istakao je Đoković.

Đoković je izgubio 910 bodova na ATP listi, sljedeći turnir na kojem će učestvovati je drugi Masters sezone u Majamiju, gdje takođe brani titulu.

Izvor: B92