latinica  ћирилица
16/03/2017 |  11:45 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Bileća: Nije prošao opoziv načelnika Aleksića (VIDEO)

Odluka o opozivu načelnika opštine Bileća, Miljana Aleksića, nije prošla na današnjoj sjednici lokalne skupštine.
Bileća: Nije prošao opoziv načelnika Aleksića - Foto: RTRS
Bileća: Nije prošao opoziv načelnika AleksićaFoto: RTRS

Ova i drugih dvadeset tačaka predviđenog dnevnog reda, nisu razmatrane, jer trenutna skupštinska većina nije imala dovoljan broj ruku za izglasavanje dnevnog reda.

Јedan od deset odbornika, koji su potpisali inicijativu za opoziv, bio je uzdržan, čime je tijesna skupštinska većina dovedena u pitanje.

Devet glasova "za", sedam "protiv" i dva "uzdržana" glasa, rezultat je izjašnjavanja o dnevnom redu, poslije jednipočasovne žučne rasprave.

Branko Aleksić, nezavisni odbornik i potpisnik inicijative za opoziv, rekao je da neće glasati "za", a kao razlog je naveo da SDS nije riješio kadrovske postavke, u skladu sa koalicionim dogovorom.

"Iluzorno je pričati o opozivu načelnika. Nismo spremni da iznesemo taj referendum kao koalicija. Većina članova SDS-ovog kadra, ustvari, podržava Miljana Aleksića", dodao je Branko Aleksić, nezavisni odbornik i potpisnik inicijative za opoziv.

Aleksić nije potvrdio raspad skupštinske većine, ali jeste njegov prezimenjak i načelnik opštine Miljan. Tvrdi da će bloku oko SNSD-a prići dva odbornika.

Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća kaže da je kraj aktuelne skupštinske većine. Kako je je rekao, na sljedećoj sjednici SO biće izabrana nova većina i izrazio nadu da će se uskoro izaći iz dubioze, koju, kako trvdi, rade jedan ili dva čovjeka.

Dražen Dunđer, aktuelni potpredsjednik lokalne skupštine, optužio je načelnika Aleksića za, kako je rekao, nasilničko ponašanje, pritiske i lošu finansijsku situaciju.

On optužuje načelnika Aleksića da odgovoran za minus u opštini kao i za to što radnicima kasne plate.

Iz SNSD-a su bili izričiti-dnevni red nije mogao proći, jer nije kvalitetno pripremljen. Nisu protiv referenduma o opozivu načelnika, za koji kažu da ne bi uspio. Većinu će, tvrde, imati za tri do pet dana.

"Mi želimo da radimo za građane Bileće, za Opštinu Bileća. Želimo da napravimo skupštinsku većinu", zaključio je Ljubo Vuković, predsjednik kluba odbornika SNSD-a u SO Bileća.