latinica  ћирилица
16/03/2017 |  18:32 ⇒ 21:07 | Autor: RTRS

Uspješna godina za odbojku u Srpskoj

Na godišnjoj Skupštini Odbojkaškog saveza Republike Srpske, koja je održana danas u Istočnom Sarajevu, ocijenjeno je da je prethodna godina bila vrlo uspješna za odbojku u Srpskoj.
Odbojka - Foto: ilustracija
OdbojkaFoto: ilustracija

Prema riječima predsjednika Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutina Popovića, realizovan je veliki broj aktivnosti koje su doprinijele popularizaciji odbojke.

"Kampovi, seminari i takmičenja za mlađe uzrasne kategorije, realizacija međunarodnih projekata i rezultati naših klubova u takmičenjima na nivou BiH i u međunarodnim okvirima razlog su da budemo zadovoljni proteklom godinom", istakao je Popović.

Skupština je jednoglasno usvojila izvještaj Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske o radu i aktivnostima u Savezu za period april 2016 - mart 2017. godine.

Izražen je jasan stav da predstavnici Odbojkaškog saveza Republike Srpske u organima Odbojkaškog saveza BiH ne mogu učestvovati u bilo kakvim aktivnostima koje će proizvesti ponovno stvaranje dugova krovnog saveza.

"Dovoljno je bolno iskustvo o naslijeđenim dugovima iz Odbojkaškog saveza BiH koji su nastali prije reorganizacije, kroz neplaćene obaveze prema dobavljačima i neplaćene poreske obaveze", naglasio je Popović.

Usvojen i izvještaj o finansijskom poslovanju Odbojkaškog saveza Republike Srpske za 2016. godinu, uz konstataciju da je prethodna godina finansijski bila uspješna.

"Bez povećanja obaveza klubova po bilo kojem osnovu savez je poslovao pozitivno", zaključio je Popović.

Za 13. april zakazana je konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Odbojkaškog saveza Repulike Srpske na kojoj će biti izabrani novi organi Saveza.

Izvor: SRNA