latinica  ћирилица
17/03/2017 |  14:25 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Di Marija se sprema za transfer koji mu navijači neće oprostiti

Barselona na ljeto želi dovesti Anhela Di Mariju i prema izvorima iz Francuske već je u kontaktu s Argentincem oko mogućeg transfera.
Di Marija (Foto:pinterest.com) -
Di Marija (Foto:pinterest.com)

Di Marija u Pari Sen Žermenu nikada nije dosegao formu iz Real Madrida, koji je napustio u ljeto 2014. nakon 124 utakmice i 22 pogotka. PSŽ je Realu iskeširao 63 miliona evra, a Di Mariji dao sedmičnu platu od 240 hiljada evra.

Selidbom u Barselonu na sebe bi navukao bijes navijača Reala, koji nikome ne opraštaju takvu "izdaju", a usput bi ga stiskali i navijači Barselone. Tražili bi od njega dodatan angažman, dokaze ljubavi i igru kojom bi opravdao uložen novac.

Di Maria je bio najskuplje pojačanje Van Galovog Јunajteda (preko 70 miliona evra), ali je otišao posramljen, nakon samo jedne sezone. Navijačima Mančestera ostao je u lošem sjećanju. Dobio je sedmicu koju su nosili Best, Kantona i Bekam, ali nije bio ni sjena kultnim imenima s Old Traforda.

Transfer u Barselonu s oduševljenjem ne bi prihvatili ni navijači PSŽ-a koji su od Barselone doživjeli poraz za anale (6:1) i u najvećem preokretu u istoriji Lige šampiona ostali bez četvrtfinala.

Di Marija je u prvoj utakmici i pobjedi Pariza 4:0 zabio dva pogotka. Nakon Kavanijevog pogotka u uzvratu, prstom preko usta utišavao je Kamp Nou. Di Marija bi prelaskom u Barselonu postao 13. igrač koji je igrao za Real, a potom obukao dres najvećih rivala.

Ukupno 32 igrača kroz istoriju su igrala za dva najveća španska kluba, među njima Robert Prosinečki, Figo, Ronaldo, Georgi Hadži, aktuelni trener Barselone Luis Enrike i još uvijek aktivni Samuel Eto.

Izvor: Indeks