latinica  ћирилица
18/03/2017 |  13:23 ⇒ 18:06 | Autor: RTRS

DNS podržao rad Vere Sladojević

Gradski odbor DNS-a Banjaluka oglasio se povodom posljednjih događaja vezanih za stanje u banjalučkom Centru za socijalni rad. Saopštenje DNS-a prenosimo u cjelosti.
Centar za socijalni rad - Vera Sladojević - Foto: RTRS
Centar za socijalni rad - Vera SladojevićFoto: RTRS

S obzirom da je Centar za socijalni rad Banjaluka, kojim rukovodi direktorka Vera Sladojević, u žiži javnosti zbog optužbi dijela radnika Centra, Gradski odbor DNS-a Banjaluka saopštava da podržava sve rukovodioce kojima je DNS dao podršku, koji svoj posao obavljaju profesionalno i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

DNS očekuje od svih nadležnih organa da svoj posao obave savjesno, nepristrasno i u razumnom roku kako bi Centar za socijalni rad mogao nesmetano da obavlja društevno odgovoran posao imajući u vidu prvenstveno potrebe korisnika Centra.

Smatramo da pominjanje imena djece iz slučaja „Kanada“ nije u skladu sa etikom i konevncijama o zaštiti dječijih prava, stoga pozivamo da se ovaj slučaj u potpunosti ispita i ukoliko se otkriju bilo kakve nepravilnosti da nadležni organi postupe u skladu sa zakonom.

DNS najoštrije osuđuje sve prijetnje koje su upućene novinarima, koji svoj posao obavljaju u skladu sa profesionalnim standardima novinarstva. Takođe, ni na koji način ne opravdavamo zlonamjerno i neistinito pisanje i ukoliko se utvrdi da postoje takvi napisi, tražimo da se pokrenu sudski postupci zbog klevete.

DNS osuđuje i sve prijetnje upućene direktorki Centra za socijalni rad Veri Sladojević i njenoj porodici.

DNS insistira da svi oni za koje se utvrdi da su počinili krivično djelo moraju biti sankcionisani, u skladu sa zakonom.

Očekujemo da će nadležni organi i ovaj put biti ekspeditivni, za razliku od slučaja koji je potresao Centar za socijalni rad 2014. godine kada je jedan od radnika optužen za zloupotrebu položaja i utaju 44.000 KM, a ovaj predmet ni do danas nije okončan.

Apelujemo  na ekspeditivnost nadležnih kontrolnih ustanova da utvrde stvarno činjenično stanje, kako ne bi bio ostavljen prostor za daljnje spekulacije i da ne bi bilo dodatnih nedoumica nakog okončanja postupka, navodi se u saopštenju.