latinica  ћирилица
18/03/2017 |  13:24 ⇒ 13:55 | Autor: RTRS

U Palama Prvenstvo Srpske u džudou - 300 takmičara iz 28 klubova

U Palama je danas počelo Prvenstvo Republike Srpske u džudou za mlađe pionire i kadete, na kojem učestvuje 28 klubova i 300 takmičara.
Pale - Prvenstvo Republike Srpske u džudou - Foto: SRNA
Pale - Prvenstvo Republike Srpske u džudouFoto: SRNA

Trener DŽudo-kluba "Romanija" Pale Dražen Subotić, koji je i organizator takmičenja, istakao je da je ovo zvanično Prvenstvo Republike Srpske koje se održava svake godine za mlađe pionire i kadete.

- Ovo takmičenje predstavlja kvalifikaciju za Prvenstvo BiH koje se sljedeće sedmice održava u Istočnom Sarajevu. Prva četiri mjesta kvalifikuju se za prvenstvo, a prva dva ulaze u reprezentaciju BiH i to su kvalifikacije za svjetska i balkanska takmičenja - rekao je Subotić.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović istakao je da je takmičenje za pionire ulaznica da postanu ozbiljniji i kvalitetniji takmičari i tako uđu u svijet sporta.

- Opština Pale podržava sve sportiste, a Pale su rasadnik džudista, od pokojnog Stanka Lopatića do Rajka Kušića i mnogih drugih - podsjetio je Јugović.

U narednom periodu biti izgrađena strategija sporta kako bi imali što više boljih i kvalitetnijih sportista, ne samo u džudou nego i u ostalim sportovima.

Trener DŽudo-kluba "Randoli" za mlađe pionire Nemanja Majdov rekao je da ovo za djecu mnogo znači, jer su to prvi koraci za njihov uzrast i talenat koji će pokazati i imati u budućnosti, tako da se nadamo dobrim rezultatima i pobjedama.

Prvenstvo se održava u Sportsko–poslovnom centru "Peki".

Izvor: SRNA