latinica  ћирилица
18/03/2017 |  14:29 | Autor: RTRS

ABA: Počinje rasplet - Partizan u Zagrebu

U prvoj utakmici prvog polufinala ABA lige, košarkaši Partizana od 19 časova gostuju Cedeviti u Zagrebu.

Izabranici Aleksandra DŽikića napravili su korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, kada su ligaški dio takmičenja završili kao peti i time ostali bez borbe za titulu.

Ovoga puta, crno-bijeli poslije 26 utakmica, imaju 19 pobjeda i 7 poraza, što je dovoljno za treće mjesto i duel sa Cedevitom u polufinalu.

Trener Partizana Aleksadar DŽikić je istakao da dosadašnji rezultati nemaju nikakav značaj, iako je Partizan oba puta poražen u međusobnim duelima.

- Nadam se da da ćemo igrati košarku koja će se svidjeti ljudima prije svega zato što je takmičarska i beskompromisna. Generalno borimo se za nešto i ne treba očekivati lepršavost, posebno što ni jedan ni drugi tim nisu takvi - rekao je DŽikić.

On je dodao da njegov tim pred početak plej-ofa nema rezultatski imperativ.

- Generalno, rezultatskog imperativa nemamo, jer ono što smo na nivou kluba planirali to i radimo. Pošto volite definicije, Cedevita je recimo favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima, a ni nama. Očekujem da i jedni i drugi budemo potpuno riješeni da damo sve od sebe, ne očekujem ništa manje od toga - kazao je DŽikić.

Uloga favorita sigurno da je na strani Zagrepčana, pošto je to ekipa koja svake sezone pretenduje na visok plasman. Prethodne sezone ispali su u ovom dijelu takmičenja od Crvene zvezde, koja je na kraju i obranila trofej regionalnog šampiona.

- Te utakmice ne znače ništa. Sigurno da su jedan pokazatelj, ali ovo je nešto sasvim novo. Prošle sezone smo imali 2:0 protiv Zvezde, pa su nas oni dobili u polufinalu... Te utakmice nam daju smjernice da one stvari koje su bile dobre pokušamo da ponovimo, a druge stvari da popravimo i to je to. Spremamo se da odigramo jednu dobru utakmicu i ostvarimo prvu pobjedu - rekao je Mršić.

Ekipa Veljka Mršića duel dočekuje u punom sastavu, dok će Partizan vrlo vjerovatno biti oslabljen neigranjem Lukovića i Gordona.

U drugoj polufinalnoj utakmici sutra od 19 časova prvoplasirana ekipa ligaškog dijela i aktuelni šampion ekipa Crvene zvezde dočekuje Budućnost.

Izvor: B92