latinica  ћирилица
18/03/2017 |  16:58 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

"Nebeska trka" u Trebinju (VIDEO)

U Trebinju je danas održano atraktivno takmičenje. Riječ je o ekstremnoj trci u takozvanom nebeskom trčanju.
Trka Trebinje - Foto: RTRS
Trka TrebinjeFoto: RTRS

Šezdesetak učesnika iz Republike Srpske, Federacije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Švajcarske odmjerilo je svoje sposobnosti u nimalo lakoj trci od Perović mosta, kroz naselje Gradina, planinarskom stazom do betonskog puta, koji vodi do repetitora na vrhu Leotara.

Dužina staze je oko pet kilometara i 200 metara, sa 960 metara vertikalne razlike. Sanja Kavaz iz Istočnog Sarajeva, prošlogodišnja pobjednica i ove je godine zadržala titulu.

- Mislim da sam malo popravila vrijeme. Kad vam je staza poznata, znate šta vas očekuje - rekla je ona i pohvalila cjelokupnu organizaciju takmičenja.

Iako je za Vladimira Panića iz Valjeva staza bila potpuno nepoznata, uspio je da je savlada, o čemu najbolje svjedoči titula pobjednika u muškoj konkurenciji.

- Staza je lijepa, ali zahtjevna. Prvi put sam sam ovdje i bilo mi je jako lijepo - istakao je Panić.

Prvi put nakon povrede, planinarka iz Bileće Ivana Tabaković, inače članica planinarskog društva "Vučji zub" iskušala je svoju snagu na trebinjskoj stazi.

- Bilo je super, doduše malo teže nego što sam mislila, ali bitno mi je bilo samo da sam uspjela preći stazu za manje od 100 minuta. Takmičila sam se sama sa sobom i uspjela sam, to je najbitnije - rekla je Tabakovićeva.

U trebinjskom vertikalu učestvovao je i maratonac Ljubo Trklja iz Bileće. Iza sebe ima 30 maratona i polumaratona. Staza u Trebinju je, kaže, pravi izazov.

- Staza je baš zahtjevna, možda je teže odraditi ovih pet kilometara, nego 42 u maratonu - naveo je Trklja.

Najstariji učesnik trke bio je osamdesetjednogodišnji Desimir Milošević iz Trebinja, a najmlađi četrnaestogodišnji Vasilije Kosjerina, takođe iz Trebinja.