latinica  ћирилица
18/03/2017 |  17:13 | Autor: RTRS

Novi "šamar" za Arsenal, poruke za i protiv Vengera

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona pobijedili su na svom terenu Arsenal sa 3:1 u prvoj utakmici 29. kola Premijer lige. Avioni nad "Hotorncom" nosili poruke za i protiv Arsena Vengera.
Arsen Venger (Foto: Soccersouls) -
Arsen Venger (Foto: Soccersouls)

Arsenalu je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, a Vest Bromviču prva pobjeda poslije dva poraza.

Arsenal je ostao peti na tabeli sa 50 bodova, jednim više od Mančester junajteda, koji ima meč manje. VBA se popeo na osmo mjesto sa 43 boda, ali utakmicom više od rivala.

"Tobdžije" su dva gola primila poslije kornera. Naser Čadli je u 12. minutu izveo korner, a na loptu je sjajno natrčao Krejg Doson i smjestio je u mrežu. Arsenal je izjednačio samo tri minuta kasnije, kada je Granit DŽaka sa oko 30 metara proigrao Aleksisa Sančesa, a on je iz blizine zabio loptu pod prečku.

Arsenal je u 38. minutu ostao bez prvog golmana Petra Čeha, koji se povrijedio, a umjesto njega je zaigrao David Ospina.

VBA je ponovo poveo u 55. minutu poslije pomalo čudnog gola. Ospina je prvo izbio u svom šesnaestercu loptu ispred napadača DŽejmsa Meklina, ali samo do Hala Robson-Kanua, koji je proslijedio u mrežu. Meklin je ostao iza golmana, ali je pustio da mu lopta prođe kroz noge i uđe u gol. Sudija Nil Svobrik se konsultovao kratko sa pomoćnikom, a onda je pokazao na centar.

Tačka na meč stavljena je u 75. minutu, kada je Meklin izveo korner, a Doson ponovo bio najbolji u skoku i opet je glavom smjestio loptu u mrežu.

Tokom meča viđena je zanimljiva situacija iznad stadiona "Hotorns" u Birmingemu. Iznajmljeni avioni nosili su oprečne poruke upućene Vengeru.

Naime, prije početka meča, iznad stadiona je prvo proletio avion koji je nosio poruku nezadovoljnih navijača Arsenala uperenu protiv dugogodišnjeg trenera Arsena Vengera.

Pisalo je "Venger napolje, nema novog ugovora". Međutim...

Nešto kasnije se na nebu iznad igrališta pojavio drugi avion, koji je nosio potpuno suprotnu poruku:

"U Arsena mi vjerujemo. Poštujte AV".

Nije poznato koje autor i "naručilac" ovih parola, ali jasno je da su navijači londonskog kluba podijeljeni oko pitanja da li Arsen Venger, koji je od davne 1996. godine na klupi, zaslužuje novi ugovor sa tim klubom. 
 

Izvor: RTS