latinica  ћирилица
19/03/2017 |  08:40 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Prijedor- Lažna dojava o bombi (VIDEO/FOTO)

Јutros oko 7.00 časova, anonimno muško lice, prijetećim porukama sa predznakom nacionalnog karaktera, poručilo je da je postavljena eksplozivna naprava ispod sanitetskog vozila.
Prijedor - Dojava o bombi - Foto: RTRS
Prijedor - Dojava o bombiFoto: RTRS

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor blokirali su područje oko bolnice i djelimično evakuisali osoblje u prizemlju ove zdravstvene ustanove.

- Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašla je uviđajna ekipa CЈB Prijedor u saradnji sa postupajućim tužiocem, gdje su izvršili istražnu radnju i uviđaj i protivdiverzioni pregled navedenog sanitetskog vozila i ostalih vozila koji se se zatekli na parkingu Opšte bolnice Prijedor. Nakon izvršenog uviđaja i protivdiverziong pregleda o krivičnom djelu lažno prijavljivanje krivičnog djela, nije utvrđeno postojanje eskplozivne naprave ispod navedenih vozila - rekao je Radomir Dukić, iz sektora Kriminalističke policije CЈB Prijedor.

Policija i vatrogasci su nakon detaljne provjere prostora utvrdili da je riječ o lažnoj tvrdnji da je bila podmetnuta bomba u krugu ove zdravstvene ustanove, navela je portparolka CSB Prijedor Zvezdana Alendarević.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, potvrdio je starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš.

Policijski službenici preduzimaju sve mjere u cilju identifikovanja počinioca ovog krivičnog djela.