latinica  ћирилица
20/03/2017 |  08:01 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Na Sajmu vina u Dizeldorfu izlaže osam firmi iz BiH

Na trodnevnom sajmu "Pro vajn 2017" u Dizeldorfu svoja vina predstaviće osam kompanija iz BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.
Vino - Foto: TANЈUG
VinoFoto: TANЈUG

Na štandu koji je zakupila Komora, svoje proizvode predstaviće "Podrum Vukoje 1982", "Podrumi manastira Tvrdoš", "Vinski podrum Anđelić-Komrad", svi iz Trebinja, "Vinarija Čitluka" i "Podrumi Andrija" iz Čitluka, "Vinarija Nuić" i "Vinarija Keža-Catena" iz Ljubuškog, te "Hepok" iz Mostara.

Na ovom sajmu, koji je jedan od najznačajnijih događaja kada je riječ o vinarstvu, svake godine susreću se vodeći svjetski proizvođači i distributeri vina i alkoholnih pića, hotelijeri, ugostitelji.

"Pro vajn" karakteriše bogata i raznovrsna ponuda događaja, a posjetioci svake godine imaju priliku da uživaju u više od 300 degustacija i prezentacija.

Osim vrhunskih klasičnih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi, a u okviru sajma održavaju se i prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsta vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Svake godine raste broj izlagača i posjetilaca.

Sajam, koji je počeo juče, biće zatvoren sutra.

Izvor: SRNA