latinica  ћирилица
20/03/2017 |  14:55 | Autor: RTRS

Đurić: Beograd će po svaku cijenu očuvati svoje institucije na Kosovu

Srbija će po svaku cijenu očuvati svoje institucije na Kosovu i Metohiji i nastaviti da finansijski pomaže Srbima u pokrajini, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

Đurić je u razgovoru sa grupom studenata Fakulteta političkih nauka u Beogradu rekao da opstanak Srba na Kosovu i Metohiji u velikoj mjeri zavisi od te vrste pomoći, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Studenti su od Đurića dobili informacije o dijalogu Beograda i Prištine i uvid u način na koji Priština opstruiše sprovođenje sporazuma važnih za srpski narod u pokrajini.

Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da mladi akademci pokazuju veliko interesovanje za politiku Srbije i položaj srpskog naroda, Đurić je objasnio da je veoma važno da što veći broj ljudi u centralnoj Srbiji bude detaljno upoznat o političkim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Đurić je pozvao studente Fakulteta političkih nauka da posjete Kosovo i Metohiju, ponudivši im svu potrebnu logističku i drugu podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: SRNA