latinica  ћирилица
20/03/2017 |  16:09 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Vlada Srpske za Јahorinu traži strateško rješenje (VIDEO)

Prvog dana proljeća svođeni su računi zimske sezone na Јahorini.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Skupština akcionara Olimpijskog centra Јahorina počela je proceduru imenovanja novog nadzornog odbora, a nakon izbora očekuje se javni poziv za izbor direktora.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i turistički radnici Јahorine razmatrali su prioritete budućeg investiranja u olimpijsku planinu.
Zima je bila blagodatna, jedna od rijetkih sa najmanje stotinu skijaških dana.

Vlada RS za Јahorinu traži strateško rješenje. Vlasnička transformacija nije odbačena kao opcija, a prvi korak, važan za kontakte sa potencijalnim investitorima jeste imenovanje menadžmenta. Resorni ministar najavljuje izradu novog master plana, jer je prethodni bio preambiciozan i realizovan tek 10 %.

- Francuska ambasada i Olimpijski centar, jedna od najuticajnijih kuća planinskog turizma projekti u trajnom vlasništvu Olimpijskog centra, kako bi mogli da traže investitore, poručio je ministar Gluhaković. Turistički radnici očekuju rješenja koja bi Јahorinu zaista pozicionirala kao najbolju destinaciju Srpske.

I planinski turizam izvan zimske sezone nije zanemaren, unaprjed je prodato 17 hiljada pansiona tokom ljeta. Okosnica su škole u prirodi, sportski kampovi, seminari, a sve su češći gosti koji ljeti na Јahorini borave isključivo radi odmora.