latinica  ћирилица
21/03/2017 |  15:16 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

U toku kampanja "Izaberi Srpsku – izaberi Univerzitet u Istočnom Sarajevu" (VIDEO)

Predstavnici Unije studenata Republike Srpske, srednjoškolcima u Bijeljini predstavili su studijske programe studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Predstavljanje studijskih programa - Foto: RTRS
Predstavljanje studijskih programaFoto: RTRS

Dio je to kampanje "Izaberi Srpsku – izaberi Univerzitet u Istočnom Sarajevu", koju sprovode Unija i Paralment studenata ovog Univerziteta.

Maturanti poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini već su se odličili koji fakultet će upisati. Odluku donose na osnovu perspektive koju im diploma fakulteta donosi.

"Razmišljala sam šta da upišem, nastaviću smjer što sam upisala prehrambeni tehničar – biotehnologija, to je ono što želim da se bavim i to je to", rekla je učenica Nataša Vujučić.

"Odlučio sam prije svega da upišem uređenje i zaštitu voda zbog trenutne situacije kakva je kod nas. Zbog svih dešavanja u tim vodama, i nekako vidim perspektivu u tome", istakao je učenik Vladan Sarić.

Studenti će birati između 15 fakulteta i dvije akademije umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"To su tehnički fakulteti ali svakako trebamo spomenuti te naše dvije akademije i naravno neizostavnu poljoprivredu koja se prostire od Istočnog Sarajeva do Bijeljine i mi očekujemo sve veći i veći upis na poljoprivredni fakultet", naglasio je predsjednik Unije studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Milišić.

Kampanja je počela 20. februara i trajaće do 1. aprila.

"Mi smo prije svega tu kampanju pokrenuli zbog toga što smatramo da naši ljudski i materijalni resursi nisu dovoljno predstavljeni da on ima takođe veliki kvalitet i da može sigurno da parira svim većim univerzitetima u BiH ali i regionu, odnosno Srbiji", dodao je Dušan Simanić iz Studenstkog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu 

Kampanjom je obuhvaćeno 39 srednjih škola u 27 opština i gradova u istočnom dijelu Srpske.