latinica  ћирилица
21/03/2017 |  17:38 ⇒ 22/03/2017 | 09:45 | Autor: RTRS

Agencija za pošte BiH nastavila sa zabranom izdavanja poštanskih markica "Pošta Srpske" (VIDEO)

Agencija za pošte BiH nastavila je sa praksom zabrane izdavanja poštanskih markica "Pošta Srpske" koje se odnose na značajne datume i jubileje u istoriji srpskog naroda i Republike Srpske.
Agencija za pošte BiH i Pošte Srpske - Foto: RTRS
Agencija za pošte BiH i Pošte SrpskeFoto: RTRS

Posljednja u nizu zabrana odnosi se na izdavanje markica povodom 25 godina Narodne skupštine Republike Srpske. Iz Agencije za poštanski saobraćaj BiH još bez odgovora zbog čega je zabranjeno izdavanje markica i kako su glasala trojica članova Savjeta Agencije koji odlučuju o tom pitanju.

"Pošte Srpske" nisu dobile saglasnost za izdavanje poštanskih markica povodom 25 godina Narodne skupštine Republike Srpske, ali ni precizno objašnjenje zbog čega nije postignut konsenzus među članovima Savjeta Agencije za poštanski saobraćaj BiH koji o tome odlučuju. 

"Obavještavamo Vas da Savjet agencije nije postigao konsenzus o nazivu predmetnog izdanja poštanske marke „25 godina Narodne skupštine Republike Srpske“ te se ne može dati saglasnost na izmjenu programa izdavanja poštanskih marki u 2016. godini.

Iz dokumenta je vidljivo da Savjet nije postigao saglasnost, ali ne znamo kojem članu se nisu dopale poštanske markice povodom 25 godina Narodne skupštine Republike Srpske. Nismo dobili odgovor na pitanje kako su članovi Savjeta pojedinačno glasali. Nije prvi put da je Savjet bh Agencije osporio pravo "Poštama Srpske" da štampaju markice. 

Savjetu bh agencije za poštanski saobraćaj do sada su bili sporne markice povodom obilježavanja 20 godina Srpske, 100 godina od Prvog svjetskog rata, Andrićgrada, 100 godina od rođenja patrijarha Pavla, 200 godina od Drugog srpskog ustanka i povodom Dana pobjede nad fašizmom. Istovremeno, taj savjet odobravao je poštanske markice kojom se promoviše Herceg Bosna.