latinica  ћирилица
21/03/2017 |  20:41 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Navijači Lestera ogorčeni zbog odlaska Ranijerija, Vardiju prijete smrću

DŽejmi Vardi, fudbaler Lestera, izjavio je da njegova porodica i on proživljavaju pravi pakao od kada je italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri napustio klupu engleskog šampiona.
Vardi i Ranijeri - Foto: Screenshot
Vardi i RanijeriFoto: Screenshot

Italijanski trener dobio je otkaz prošlog mjeseca, a neki mediji označili su Vardija kao jednog od glavnih krivaca za tu odluku rukovodstva šampiona Engleske.

Navodno je Vardi, uz još neke igrače, tražio od vlasnika kluba da smijeni Ranijerija. Napadač Lestera demantovao je da je imao bilo kakvu ulogu u tome, ali to nije zaustavilo ogorčene navijače. On je saopštio da mu je nakon toga život pretvoren u pakao.

"Čitao sam negdje da sam bio na sastanku poslije meča sa Seviljom, a ja sam zapravo bio na doping kontroli tri sata. Piše se svašta, ljudi to čitaju i onda dobijam prijetnje smrću, prijetnje porodici, djeci... Događalo se na društvenim mrežama, na ulici... Da budem iskren, dobijam prijetnje svakodnevno. Navijači me ne vole", rekao je Vardi za "BBC".

On je naveo da može da se nosi s tim, ali da ta priča utiče i na njegovu porodicu.

"Nije baš prijatno kad neko pokuša da isiječe automobil u kojem su vaša supruga i djeca na zadnjem sjedištu. Dogodilo se mnogo puta i to je zastrašujuće", naveo je Vardi.

On je dodao da pokušava da sve to ignoriše i ostane fokusiran na Lesterovu borbu za opstanak u Premijer ligi i nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

"Ako je ikada postojao problem sa menadžerom, mi igrači otišli bismo kod njega u kancelariju i to bismo riješili pred taktičkom tablom, uvijek je bio otvoren za druga mišljenja. Te priče o mom uticaju na njegov otkaz prilično su me zaboljele. Mnogo lažnih optužbi od kojih čovjek ne može da se odbrani", zaključio je Vardi.

Otkad je Kreg Šekspir preuzeo mjesto menadžera, Lester je vezao četiri pobjede i plasirao se u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja, gdje ga čekaju dueli s Atletiko Madridom. U engleskoj Premijer ligi Lester ima šest bodova više od zone ispadanja.

Izvor: Agencije