latinica  ћирилица
22/03/2017 |  11:29 ⇒ 11:31 | Autor: RTRS

Mitrović: Podrška kandidatu koji će ubrzati proces traženja

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih lica Nedeljko Mitrović smatra da bi u članstvo novog Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH trebalo da bude izabran predstavnik srpskog naroda koji će obezbijediti ubrzanje procesa traženja nestalih Srba u BiH.
Nedeljko Mitrović - Foto: SRNA
Nedeljko MitrovićFoto: SRNA

"Glavni motiv rada srpskog predstavnika u toj instituciji trebalo bi da bude ubrzanje procesa traženja nestalih, a ne materijalna i svaka druga pozicija", rekao je Mitrović Srni.

On je naveo da je u postupku izbor člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH iz reda srpskog naroda za koji su se prijavila četiri kandidata.

Mitrović je dodao da su mu poznata imena prijavljenih kandidata iz reda srpskog naroda, ali da ne može o njima govoriti javno jer su koverte sa prijavljenima zatvorene.

Upravni odbor Instituta za nestala lica BiH raspisao je ranije konkurs za izbor članova Kolegijuma direktora Instituta, koji je zatvoren 9. marta.

Na konkurs se prijavio veliki broj kandidata, a komisija bi ovih dana trebalo da otvori koverte i razgovara sa kandidatima.

Sadašnjim članovima istekao je mandat i nalaze se u tehničkom mandatu.

Izvor: SRNA