latinica  ћирилица
22/03/2017 |  11:36 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Treći forum menadžera Republike Srpske u Banjaluci (VIDEO)

U Banjaluci se održava treći Forum menadžera Republike Srpske.
Treći forum menadžera Republike Srpske u Banjaluci - Foto: SRNA
Treći forum menadžera Republike Srpske u BanjaluciFoto: SRNA

Cilj konferencije je da doprinese efikasnijem i efektivnijem poslovanju, boljem kreiranju politike i korištenju potencijala firmi kroz razvoj menadžera, njihovu kompetenciju i motivaciju za unapređenje privrede Republike Srpske.

Forum je otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je rekao da je važno razvijati organizaciju i smisao za menadžment, jer živimo u vremenu u kojem sve prakse brzo zastarijevaju.

Zbog toga se, kaže, i organizacija u Gradskoj upravi prilagođava novim izazovima, izlazeći iz ustaljenog načina rada.

"Sistem organizacije danas i prije 10 ili više godina veoma se razlikuju. Razlikuje se i sistem odnosa sa javnošću. Zato je potrebno stalno se edukovati i prilagođavati, i to se odnosi i na javni i na privatni sektor", izjavio je Radojičić.

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur rekao je da bez više stabilnosti i saradnje na svim političkim nivoima BiH neće biti atraktivna za strane investitore. Naglasio je da u BiH postoje brojni uspješni rezultati, posebno na lokalnom nivou 

"Te firme i lokalne uprave, njihovi uspješni rezulatiti su način na koji ova zemlja može da se razvija", rekao je Mur.

Upravo ovaj forum prilika je da se okupe uspješni menadžeri iz Republike Srpske, BiH ali i regiona, kako bi razmijenili ideje, a sve u cilju unapređenja privrednih aktivnosti.