latinica  ћирилица
22/03/2017 |  14:04 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

Institucije BiH već dva dana u informatičkom mraku (VIDEO)

Već tri dana nemoguće je pristupiti internet stranicama Savjeta ministara, većine direkcija i BH agencija. Niko od nadležnih ne želi pred kamere. Ne funkcionišu ni interni serveri.
Savjet miknistar BiH - portal - Foto: Screenshot
Savjet miknistar BiH - portalFoto: Screenshot

Adrese elektronske pošte institucija BiH su nedostupne. Zaposleni nemaju uslove za rad, a javnost je danima uskraćena za informacije o radu institucija BiH.

Ukucate li u internet pretraživač Savjet ministara i pokušate da otvorite internet stranicu ove institucije, pojedinih agencija i direkcija na nivou BiH, umjesto zvaničnog portala izvršne vlasti na nivou BiH, na monitoru će vam se pokazati obavještenje o kvaru.

I zaposleni u službama Savjeta ministara potvrdili su nam da su serveri već danima u kvaru. U kvaru su dva uređaja koja služe za hlađenje opreme, a koja omogućava rad servera institucija BiH. Kako saznajemo, nadležne službe rade na otklanjanju kvarova.

Nezvanično, nabavljena su dva uređaja koja hlade opremu potrebnu za rad servera Savjeta ministara i pratećih agencija.

Zanimljivo, oba su pregorjela istovremeno. Za sve je nadležan generalni sekretarijat Savjeta ministara, a generalni sekretar Zvonimir Kultleša nije odgovarao na naše pozive.

Kako zaposleni nemaju pristup elektronskoj pošti, a internet stranice nisu u funkciji, pitanje je kako institucije najviše izvršne vlasti u BiH uopšte funkcionišu.