latinica  ћирилица
22/03/2017 |  16:42 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Činjenica da SzP nema većinu u Domu naroda

Neodržavanje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u ponedjeljak, 20. marta, ukazalo je na suštinu problema i činjenicu da Savez za promjene predvođen SDS-om nema većinu u Domu naroda, izjavio je danas poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Nikola Špirić.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- Savez za promjene je zahvaljujući političkoj infuziji predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i njegovom halal sertifikatu postao dio te većine. Dobro je da se pokazalo da nisu dio većine na bazi izbornog rezultata, već na osnovu političke infuzije SDA, na šta je nedavno ukazao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović - rekao je Špirić.

On je u ime SNSD-a poručio SzP da se ne plaše, jer će ostati dio vlasti u zajedničkim institucijama do 2018. godine.

- U ime SNSD-a im poručujem da se ne plaše, ostaće dio vlasti u zajedničkim institucijma do 2018. godine uz našu podršku, ali glavu gore i s pogledom na institucije Republike Srpske. Plašim se da će i dalje ostati u krilu politike Bakira Izetbegovića i SDA - živi bili pa vidjeli - rekao je Špirić.

On je dodao da se ne može načuditi "tobože" nervozi i ljutnji Saveza za promjene na Bakira Izetbegovića kojeg javno pozivaju da se vrati i pokaže put kojim će ići zajedno.

Zbog nedostatka kvoruma 20. marta odgođeno je održavanje sjednice Doma naroda PS BiH, a predsjedavajući Doma Bariša Čolak saopštio je da ne postoje uslovi za održavanje sjednice, te da će naknadno biti zakazana nova.

Izvor: SRNA