latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:18 ⇒ 14:26 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili saučešće britanskoj premijerki

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća premijeru Velike Britanije Terezi Mej, povodom terorističkog napada u Londonu.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

„Povodom strašnog terorističkog napada u Londonu u kojem je život izgubilo pet ljudi, a više od 40 teško povrijeđeno, u ime građana Republike Srpske i svoje lično ime, upućujem Vama, britanskom narodu i porodicama stradalih izraze najdubljeg saučešća. 

Terorizam je i ovaj put pokazao da je najveća prijetnja svjetskom miru i bezbjednosti, urušavajući tekovine civilizacijskog društva i na najsuroviji način odnoseći živote nevinih ljudi.

Užasnuti ovim terorističkim činom, Republika Srpska najoštrije osuđuje ovaj teroristički akt i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma“, navedeno je u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske.

I predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjednici Vlade Velike Britanije.

Ovaj tragični događaj još jednom je pokazao da je terorizam globalna prijetnja i brutalni udar na demokratske principe savremenog svijeta, navodi se u telegramu saučešća.