latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:57 | Autor: RTRS

Rajilić: Donijeti zakon u drugom kvartalu, a ne u posljednjem

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da usvajanje zakona o zaštiti žrtava ratne torture treba da bude u drugom kvartalu ove godine, a ne u posljednjem kako je planirano u Narodnoj skupštini.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

"Plašimo se da ovaj zakon ponovo neće biti usvojen, jer se malo kad desi da Narodna skupština Republike Srpske završi sav posao u posljednjem kvartalu", rekla je Rajilićeva.

Ona očekuje da će narodni poslanici shvatiti neophodnost usvajanja zakona i da će njegovo donošenje biti prebačeno iz posljednjeg u drugi kvartal.

"Donošenje ovog zakona je bilo planirano prošle godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali zakon nije usvojen", podsjetila je Rajilićeva.

Ona je navela da bi donošenje ovog zakona ženama žrtvama rata u Republici Srpskoj omogućilo mjesečna primanja, obeštećenje, jeftinije liječenje, te status i prava koja im pripadaju iz tog zakona.

Parlament Srpske na redovnoj sjednici 28. marta trebalo bi, između ostalog, da razmatra Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu.

Izvor: SRNA