latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:57 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Ivanić ima preča posla u instituciji u kojoj prima platu

Zabrinutost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za socijalnu i ekonomsku situaciju u Srpskoj može navesti na zaključak - da je situacija u institucijama BiH toliko dobra, da mu preostaje vremena da brine i o prilikama u Srpskoj, kaže predsjednik Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"S obzirom da ni njemu, ni ljudima iz Saveza za promjene ne polazi za rukom da izađu na kraj sa samovoljom Bakira Izetbegovića, Ivanić je odlučio da malo "sređuje" stvari u Srpskoj.

Ako se ne bi petljao u poslove u vezi s Parlamentom BiH, kako reče, zašto okuplja parlamentarce u Sarajevu. Ako je zabrinut za sporazum sa MMF-om, zašto se ne potrudi da taj sporazum ispoštuju odgovorne zajedničke institucije, jer je Vlada Srpske ispunila sve obaveze", istakao je Dodik.

Na pitanje SRNE da prokomentariše tvrdnju Ivanića da Srpskoj prijeti "vatreno proljeće, da je čeka teško vrijeme, i da će mnogi budžetski korisnici biti u velikim problemima", Dodik je rekao da "upravo Ivanić i njegovi politički partneri iz Saveza za promjene, ali i Federacije BiH priželjkuju, kako on to kaže, "vatreno socijalno proljeće" u Srpskoj, koje, doduše - pod drugim nazivima, najavljuju deset godina".