latinica  ћирилица
23/03/2017 |  17:20 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Nastavak saradnje Granične policije s EKSBIS programom

U Sarajevu je danas dogovoren nastavak saradnje Granične policije BiH sa direktorom Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granica /EKSBIS/ za zapadni Balkan Biroa za međunarodnu bezbjednosnost i sprečavanje širenja naoružanja Vlade SAD DŽoom Boldvinom.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Zamjenik direktora Granične policije BiH Zijad Srabović je na sastanku kojem je prisustvovao i načelnik Kancelarije za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović predstavio nadležnosti, organizaciju i aktivnosti ove policijske agencije.

Tokom susreta bilo je riječi i o narednim specijalističkim obukama koje će se održati u sklopu EKSBIS Inicijative za tri zemlje BiH, Srbiju i Hrvatsku, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Boldvin je predstavnike Granične policije BiH informisao i o skoroj donaciji specijalističke opreme za noćno osmatranje granice.

U dosadašnjem periodu američka vlada je posredstvom EKSBIS programa Graničnoj policiji BiH donirala opremu vrijednosti oko 1,150 miliona KM, a realizovane su i brojne specijalističke obuke.

Izvor: SRNA