latinica  ћирилица
25/03/2017 |  15:34 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Majami: Nadal i Nišikori rutinski, ispao Dimitrov

Rafael Nadal i Kei Nišikori bez problema su nastavili učešće na Mastersu u Majamiju plasmanom u treće kolo, dok je Grigor Dimitrov eliminisan.
Grigor Dimitrov - Foto: Getty Images
Grigor DimitrovFoto: Getty Images

Španac je bio bolji od Dudija Sele iz Izraela 6:3, 6:4, dok je Јapanac prepustio isti broj gemova Јužnoafrikancu Kevinu Andersonu-6:4, 6:3.

S druge strane, Bugarina je izbacio Gvido Pelja iz Argentine, poslije nešto manje od dva časa borbe-6:3, 7:6(4).

Marin Čilić iz Hrvatske eliminisan je poslije borbe u tri seta sa Francuzom Žeremijem Šardijem 6:4, 2:6, 6:3, a najzanimljiviji meč dana odigrali su mlađani domaći talenat Tejlor Fric i njemački veteran Filip Kolšrajber.

U prvom setu viđena je velika borba, ali je Nijemac uspio da prelomi brejkom u ključnom trenutku, poslije preokreta. Ipak, Fric se nije predao, iako se ovoga puta on našao u situaciji da juri zaostatak, uspjevši da ponovi ono što je protivnik prethodno uradio.

I treći dio meča otvorio je sjajno, brzo je stigao do 2:0, a potom i do 5:3, da bi ga manjak neiskustva koštao prve velike pobjede u karijeri.

Kolšrajber je agresivnim pristupom ostao u meču, sigurno odservirao za 5:4 i onda još jednom oduzeo servis rivalu, iz prve prilike. Uspio je Tejlor da zadrži koncentraciju i odvede susret u taj-brejk, ali nije imao snage da prelomi.

Argentinac Federiko Delbonis izbacio je Španca Pabla Karenjo-Bustu, koji igra sjajno u posljednje vrijeme, poslije velikog preokreta 1:6, 7:5, 6::2, a Јan-Leonard Štruf iz Njemačke deklasirao je Francuza Žila Simona – 6:1, 6:1.

Izvor: B92