latinica  ћирилица
27/03/2017 |  14:56 ⇒ 19:03 | Autor: RTRS

I.N. Sarajevo: Prodaja RAOP-a podijelila odbornike (VIDEO)

Na sjednici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo najviše polemike izazvala je informacija o eventualnoj prodaji RAOP-a kompaniji ESS , čije je sjedište na Ilidži. Odbornici su raspravljali i o inicijativi o promjeni regulacionog plana u opštini.
SO I. N. Sarajevo - Foto: RTRS
SO I. N. SarajevoFoto: RTRS

Zbog neizmirenih obaveza Poreska uprava oglasila je prodaju imovine RAOP-a. U neformalnim razgovorima firma ESS izrazila je namjeru da kupi ovo preduzeće- potvrdio je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

- Moraćemo da vidimo ko je kupac. Proces prodaje je legalan i to se ne može spriječiti. Razumijem zabrinutos opozicije kad se pojavi nepoznat kupac, ali mi ćemo provjeriti o kom preduzeću se radu i i čiji je to kapital - naveo je Ćosić.

Nebojša Popić iz SDS-a traži objašnjenje.

- Neko treba da nam objasni ko je ta firma i ko je kupac. Tvrdim da je to arapski kapital - kaže Popić.

Vlast i opozicija oprečne stavove imaju i kada je u pitanju inicijativa za izmjenu regulacionog plana u opštini.

Popić navodi da izmjena regualcionog plana nije jeftina, a da su proihodi upitni.

- Razlog za izmjenu regulacionog plana je taj što su se pojavile određene firme koje su zaitneresovane za izgradnju. Građevinsko zemljište je naš resurs i to treba iskoristiti inače će investitori otići - kaže Ćosić.

Na današnjoj sjednici Mladen Јanković, imenovan je za direktora javne ustanove Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, a Maja Pandurević za vršioca dužnosti direktora Predškolske ustanove "Patrijarh Pavle".