latinica  ћирилица
27/03/2017 |  16:02 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

Bijeljina: "Primavera" okupila 400 učesnika (VIDEO)

U Bijeljini je zatvoren Drugi internacionalni festival muzike "Primavera".
Primavera - Foto: RTRS
PrimaveraFoto: RTRS

Četvorodnevni festival okupio je oko 400 učesnika- 60 muzičkih škola iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srpske i Federacije BiH. Organizator Festivala je Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije", u saradnji s Muzičkom školom "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini.

Na Drugom internacionalnom festivalu muzike "Primavera" predstaviili su se učenici osnovih i srednjih muzičkih škola i studenti muzike. Nastupili su u sedam kategorija: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, flauta, gitara i solo pjevanje.

Festival je otvoren koncertom pijaniste i profesora muzike Aleksandra Serdara, koji je bio i član žirija.

- Ovo je prilika za mene da se upoznam sa mladim ljudima koji su se spremili i došli ovdje da učestvuju i pokažu šta znaju - rekao je Serdar.

Organizatori festivala ističu da im je namjera bila da na jednom mjestu okupe učenike, muzičke stručnjake i ljubitelje muzike radi promocije ove umjetnosti , ali i međusobnog upoznavanja, druženja i podizanja samopouzdanja mladih umjetnika.

- Svaki bod znači i generalno mislim da imamo jedan jako dobar žiri i jako dobru priču, u smislu da može svaki učesnik da se osjeća sigurno i da zna na kom je mjestu - rekao je Siniša Pajić, predsjednik Udruženja "Muzički umjetnici Semberije".

U okviru festivala "Primavera" organizovani su i koncerti pobjednika u svim kategorijama.