latinica  ћирилица
27/03/2017 |  21:38 ⇒ 21:47 | Autor: RTRS

"Dani komedije": 'Brakolomije' otvorile pozorišni festival

Šesnaesti pozorišni festival "Dani komedije" u Bijeljini, ugostiće od večeras do 31. marta pet predstava pozorišta iz Beograda, Banjaluke i Tuzle.
Bijeljina - Dani komedije - Foto: RTRS
Bijeljina - Dani komedijeFoto: RTRS

Ovogodišnji festival otvorila je predstava ''Brakolomije'' pozorišta ''Scena'' iz Beograda.

Komična predstava ''Brakolomije'' kritikuje trenutnu situaciju u medijima, ali i društvu uopšte. Protagonisti su junaci rijaliti programa u kome se bira najgori bračni par, a pobjednik kao nagradu dobija brakorazvodnu parnicu.

Kalina Kovačević rekla je da je tematika predstave savremena, a riječ je o rijaliti programima, odnosno o potrebi u društvu da se bude popularan više nego kvalitetan.

"Željeli smo da ukažemo na ovaj problem i na ono što društvo preferira, a naše porodice `puštaju` u kuću. Popularnost je uzela maha, a emocije su zapostavljene", kaže Kovačevićeva, ukazujući na to da je najlakše biti popularan, a najteže učiniti nešto trajno.

Tekst je rađen po motivima knjige Antonija Amuria, u predstavi igraju Kalina Kovačević, Bojana Stefanović, Nenad Stojmenović i Aleksandar Srećković Kubura.

Bijeljinska publika naredne večeri moći će da uživa u predstavi "Podvala" Narodnog pozorišta Republike Srpske, autora Milovana Glišića, u režiji Đurđe Tešić. Pozorišni festival ,,Dani komedije“ jedini je festival ovog žanra u Republici Srpskoj. Cijena ulaznice je 10 maraka, dok komplet za svih pet predstava košta 40 maraka.

Izvor: RTRS, SRNA