latinica  ћирилица
28/03/2017 |  10:08 ⇒ 16:47 | Autor: RTRS

Šukalo od danas djeluje u Klubu PDP-a, Mitrović hoće da bude samostalni poslanik

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo izjavio je u Banjaluci da će poslanik Napredne Srpske Adam Šukalo od danas u skupštini djelovati u poslaničkom klubu PDP-a.
Šukalo - PDP - Foto: RTRS
Šukalo - PDPFoto: RTRS

Brčkalo je izrazio nadu da je ovo početak uspješne saradnje PDP-a i Šukala.

"I u proteklom periodu smo imali dobru saradnju. Drago mi je što će Šukalo djelovati u našem poslaničkom klubu, jer je jedan od aktivnijih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a sve ovo je dio ukrupnjavanja opozicionih političkih redova", rekao je novinarima Brčkalo.

Šukalo je istakao da je obavijestio generalnog sekretara Narodne skupštine Marka Aćića da će u budućnosti djelovati u poslaničkom klubu PDP-a.

"U Klubu PDP-a ću djelovati do 2018. godine. Više ne postoji saglasnost i volja za postojanje poslaničke grupe Napredna Srpska, čiji će poslanik Goran Đorđić, prema informacijama koje imam, u narednom periodu početi da djeluje u Klubu poslanika SDS-a", rekao je Šukalo.

"Ne postoji više volja za postojanje poslaničke grupe Napredna Srpska", rekao je Šukalo i dodao da će kao poslanik Napredne Srpske ubuduće djelovati u Klubu poslanika PDP-a.

I pored toga što nije htio da komentariše posljednja dešavanja u Naprednoj Srpskoj, Šukalo je rekao da će poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić nastaviti djelovanje pri poslaničkom Klubu SDS-a.

Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović, koji je sa liste NDP-a prešao u SNSD, podnio zahtjev da ubuduće djeluje kao samostalni poslanik, rečeno je novinarima u Narodnoj skupštini Srpske.

ĐORĐIĆ: UTVRDITI STATUS POSLANIČKE GRUPE NAPREDNE SRPSKE

Poslanik Napredne Srpske u NSRS Goran Đorđić rekao je da će sa generalnim sekretarom Narodne skupštine Markom Aćićem i poslanikom iste stranke Adamom Šukalom utvrditi status Poslaničke grupe Napredna Srpska, nakon što je Šukalo odlučio da djeluje u Klubu PDP-a.

Đorđić je rekao da je sadašnji status ove grupe neodrživ, s obzirom na to da je ostao kao jedini njen član.

"Ubuduće, dok stranački organi ne donesu odluke, biću samostalni poslanik Napredne Srpske", rekao je Đorđić novinarima u Narodnoj skupštini.

Komentarišući potez Šukala da ostane u Naprednoj Srpskoj, a da u Skupštini djeluje u okviru Kluba PDP-a, Đorđić je rekao da je nemoguće da neko bude u jednoj stranci, a djeluje u okviru kluba druge stranke.

On je dodao da će Napredna Srpska možda u narednom periodu ući u koaliciju ili fuziju sa nekom drugom političkom strankom, ali da će o svemu odlučiti stranački organi.

Samostalni poslanik Vojin Mitrović objasnio je novinarima da je jutros predao zahtjev za izlazak iz Kluba SNSD-a, ne navodeći konkretne razloge za to.

"Јuče je iz kabineta predsjednika Republike Srpske informacija servirana `EuroBlicu`, što znači da su prije znali nego ja. Ostajem na strani na kojoj sam bio", tvrdi Mitrović.

On je dodao da će stvarni razlog tog poteza saopštiti kada "dođe vrijeme".

Izvor: RTRS/SRNA