latinica  ћирилица
28/03/2017 |  12:06 | Autor: RTRS

Predmet "Milan Ninković i drugi" -Lejla Konjić novi član Sudskog vijeća

Sudija Lejla Konjić izabrana je za novog člana Sudskog vijeća u predmetu "Milan Ninković i drugi" pred Sudom BiH.
Suđenje Ninkoviću, Paravcu i ostalima - Foto: RTRS
Suđenje Ninkoviću, Paravcu i ostalimaFoto: RTRS

Ovu odluku saopštio je na današnjoj statusnoj konferenciji u predmetu "Milan Ninković i drugi" predsjedavajući sudija Davorin Јukić, koji je rekao da novi član Sudskog vijeća ima 15 dana da se upozna o dosadašnjem toku procesa.

Tužilaštvo, koje je danas predstavljao zamjenski tužilac Dijana Kajmaković, i odbrane optuženih nisu imali primjedbi da sudija Konjić zamijeni dosadašnjeg člana Sudskog vijeća Јasminu Kosović.

Milan Ninković, Borislav Paravac, Andrija Bjelošević i Milan Savić optuženi su da su od početka maja 1992. do kraja 1993. godine učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je bio usmjeren protiv civilnog bošnjačkog i hrvatskog stanovništva.

Predsjedavajući sudija je napomenuo da vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Gordana Tadić još nije donijela odluku koja se odnosi na izuzeće tužioca u ovom predmetu DŽermina Pašića, te da će glavni pretres biti nastavljen unakrsnim ispitivanjem svjedoka Obrena Petrovića.

Shodno odluci Sudskog vijeća sa prošlog ročita o postavljanju pravnog savjetnika, Petrović je zatražio da to bude advokat Krešimir Zubak, odnosno, u njegovom eventualnom odsustvu Dražen Zubak.

Naredno ročište u predmetu "Milan Ninković i drugi" zakazano je u utorak, 11. aprila, u 9.30 časova

Izvor: Srna