latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:13 | Autor: RTRS

Francuska Medalja časti - policajcu Milošu Anđiću

Pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije Milošu Anđiću danas je u Ambasadi Francuske u Beogradu uručena Medalja časti - srebrni ešalon francuske nacionalne policije.
Francuska Medalja časti - policajcu Milošu Anđiću - Foto: SRNA
Francuska Medalja časti - policajcu Milošu AnđićuFoto: SRNA

Državni sekretar u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković rekla je na svečanosti da odlikovanje srpskog policajca predstavlja priznanje za sve pripadnike Ministarstva koji se svakodnevno bore protiv savremenih bezbjednosnih prijetnji, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ona je navela da se saradnja između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Francuske ostvaruje, prije svega, u borbi protiv nedozvoljene trgovine ljudima i oružjem, te krijumčarenja kulturnih dobara, narkotika i cigareta.

Ivkovićeva je precizirala da su policije dvije zemlje zajednički uspjeh posebno postigle u borbi protiv nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja.

U više zajedničkih akcija, kako je navela, otkrivena je i zaplijenjena veća količina oružja i municije, a veći broj osumnjičenih za ta krivična djela uhapšen je i procesuiran.

"Imajući u vidu da se krijumčareno oružje često koristi za izvođenje terorističkih napada, jasno je da ovakve akcije još više dobijaju na značaju", naglasila je Ivkovićeva.

Ona je navela da osnov za unapređenje saradnje predstavlja protokol između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Francuske, potpisan 2016. godine, koji se odnosi na osnivanje stalne kriminalističko-obavještajne jedinice.

Ambasador Francuske u Srbiji Kristin Moro podsjetila je da dvije zemlje već dugo imaju kvalitetnu saradnju i uspjeh u borbi protiv organizovanog kriminala.

Izvor: SRNA