latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:41 | Autor: RTRS

Čolak: Terorizam najveći izazov za međinarodnu stabilnost

Predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak rekao je da je terorizam trenutno najveći izazov za međunarodnu stabilnost i da brojni napadi širom Evrope i svijeta zahtijevaju maksimalnu saradnju svih zemalja.
Bariša Čolak - Foto: SRNA
Bariša ČolakFoto: SRNA

Obraćajući se na Parlamentarnoj konferencije o borbi protiv međunarodnog terorizma u Sankt Peterburgu, Čolak je rekao da terorizam predstavlja opasnost po čitav društveni poredak koji se zasniva na demokratskim vrijednostima i principu poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda.

On je naglasio da svaka država ima svoju strategiju za borbu i sprečavanje terorizma, ali da se ta borba mora prilagoditi minimumu zajedničkih interesa i racionalnim predviđanjima o tome kako će se terorizam ubuduće razvijati, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

U radu Parlamentarne konferencije o borbi protiv međunarodnog terorizma učestvovala je i predsjedavajuća Stalne parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Aleksandra Pandurević.

Tokom odvojenih sesija, učesnici konferencije razgovarali su i o humanitarnim aspektima protivterorističkih aktivnosti, te o ekonomskim i društvenim osnovama za međunarodni bezbjednosni okvir na polju borbe protiv terorizma.

Izvor: SRNA