latinica  ћирилица
28/03/2017 |  19:58 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Štrumfeta izbrisana sa postera u izraelskom pobožnom gradu

Koketna Štrumfeta, jedini ženski lik u dječjoj animiranoj komediji, izbrisana je sa postera u ultraortodoksnom gradu Bnei Braku kraj Tel Aviva.
Izrael: Štrumfeta izbrisana sa postera - Foto: AP
Izrael: Štrumfeta izbrisana sa posteraFoto: AP

Na posteru koji najavljuje da će se film "Štrumfovi: Izgubljeno selo" prikazivati u Izraelu od četvrtka, umjesto nje samo su mali plavi Štrumfovi.

U ovom gradu od ranije postoji propis kojim se zabranjuje isticanje postera sa fotografijama žena jer bi mogli da "povrede osjećanja stanovnika".

Zato u Bnei Braku, kao u Јerusalimu koji takođe ima veliku ultrortodoksnu zajednicu, nisu objavljivane fotografije DŽenifer Lorens, zvijezde filma "Igre gladi" i Zvončice iz Petra Pana, između ostalih ženskih likova.

Štrumfeta kojoj glas pozajmljuje pop zvijeda Demi Lovato igra vodeću ulogu u novom filmu. Ona bi zajedno sa Kefalom, Trapom i Gruberom, likovima sa postera trebalo da trči kroz Zabranjenu šumu da nađe ono što se zove najveća tajna u istoriji Štrumfova.

U novinama namijenjenim ultraortodosknim Јevrejima u Izraelu tokom prošlogodišnje predsjedničke kampanje nije objavljivana fotografija Hilari Klinton, podsjeća agencija AP. Sada je potvrđeno da ni animirani ženski likovi nisu dozvoljeni.

Izvor: BETA