latinica  ћирилица
15/04/2017 |  13:54 | Autor: RTRS

Treće pismo o napadu na igrače Borusije

Njemačko državno tužilaštvo ispituje istinitost novog pisma u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borusije iz Dormunda.
Eksplozija kod busa Borusije - Foto: Getty Images
Eksplozija kod busa BorusijeFoto: Getty Images

U pismu se najavljuju i novi napadi, između ostalog i na proteste uperene protiv desničarske stranke Alternativa za Njemačku, koji će se održati 22. aprila u Kelnu – prenijela je "Hina" pozivajući se na njemačke medije.

Moramo svaku prijetnju uzeti ozbiljno s obzirom na to da još ne raspolažemo čvrstim indicijama o pozadini napada na autobus sa igračima Borusije Dortmunda, prenio je njemački Tagešpigl čija je redakcija primila i najnovije pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad u utorak.

Redakcija tog lista primila je anonimni mejl u četvrtak uveče, u kome se "poziva na Adolfa Hitlera" i kritikuje politika multikulturnog društva, kao i migrantska politika njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Poteći će šarena krv 22. aprila", piše u mejlu, a istražitelji to povezuju sa velikim protestima protiv desnog populizma koji bi trebalo da se održi naredne subote u Kelnu pod nazivom "Šareno protiv smeđeg".

Kako se navodi, to je treće pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Dortmunda.

U bombaškom napadu na autobus sa igračima fudbalskog tima Borusija, povređeni su jedan igrač i jedan policajac iz pratnje.

Izvor: RTS