latinica  ћирилица
15/04/2017 |  19:03 ⇒ 21:11 | Autor: RTRS

Pobjede Borca i Kozare (VIDEO)

Završen je prvi dio takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske. Borac je i protiv Zvijezde nastavio seriju pobjeda, a Zvijezdin poraz iskoristila je Kozara koja je trijumfom nad Drinom stigla do šeste pozicije i Lige za šampiona.
Borac - Foto: RTRS
BoracFoto: RTRS

Dobra fudbalska predstava u Banjaluci i minimalna, ali zaslužena pobjeda Borca protiv Zvijezde 09.

U prvom poluvremenu Borac je imao stalnu inicijativu, ali su gosti, ipak, imali najbolju priliku kada je Stanić pogodio stativu iz slobodnog udarca.

U drugom polouvremenu Borac je propustio veliki broj prilika, a u ovoj situaciji sjjano je odbranio dva puta golman Lakić. Nakon toga Vladan Danilović je šutirao preko gola, prije nego što je gol za pobjedu postigao Bojan Puzigaća u 84. minuti.

Borac će takmičenje nastaviti u Ligi za prvaka sa velikom prednošću od 14 bodova nad drugoplasiranim Rudarom ,dok će Zvijezda u ligu za opstanak.

Sigurnom igrom i pobjedom od 2:0 nad ekipom Drine iz Zvornika fudbaleri Kozare stigli su do Lige za prvaka. U početku meča više se osluškivala situacija u Banjaluci, gdje je glavni rival Zvijezda 09 igrala protiv lidera, ekipe Borca.

Da je cilj nadohvat ruke Kozara je pokazala u 14 minuti meča kada je poslije dosuđene najstrože kazne precizan sa bijele tačke bio Aleksandar Majdanac.

U drugom poluvremenu još jedna lopta u mreži gostujućeg golamana Nikole Anđelkovića. U 87. minuti mat u dva poteza- na dodavanje Dejana Glišića precizan je Saša Popović koji ostavlja konačnih Kozara Drina 2:0.