latinica  ћирилица
16/04/2017 |  09:54 ⇒ 10:24 | Autor: RTRS

Bratunac: Završeni "Dani pozorišta"

Izvođenjem predstave "Pozdravi nekog" lokalnog Amaterskog pozorišta "Milica Topalović", u Bratuncu je završena šestodnevna kulturna manifestacija "Dani pozorišta".
Bratunac: predstava "Pozdravi nekog" - Foto: SRNA
Bratunac: predstava "Pozdravi nekog"Foto: SRNA

Predstava je urađena na osnovu teksta Vide Ognjenović i Budimira Nešića i govori o djeci koja se nalaze na društvenoj margini, zaboravljena od svih.

U prvih pet večeri, uspješne nastupe na bratunačkoj pozornici imali su poznati beogradski glumac Goran Sultanović, Pozorište mladih iz Zvornika, Amatersko pozorište Ljubovija, Pozorište "Maslačak" iz Bijeljine i glumac Ninoslav Ćulum sa monodramom "Petar Pepo Bandić".

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković kaže da su "Dani pozorišta" uspješno organizovani, da su omogućili onima koji vole pozorište da nekoliko večeri uživaju u pozorišnim predstavama i da se mladi upoznaju sa ovom vrstom umjetnosti.

"Raduje nas da je među posjetiocima bila većina mladih, a naša želja je upravo da njima `približimo` pozorište", rekao je Petković Srni.

Ova pozorišna manifestacija prvi put je organizovana u Bratuncu zahvaljujući pozitivnom poslovanju Doma kulture u prošloj godini i uz pomoć kompanija "Gros" iz Sasa kod Srebrenice i "Tehnički remont" iz Bratunca.

"Obezbijedili smo sredstva i odlučili da organizujemo `Dane pozorišta` da bismo obogatili kulturnu ponudu i sadržaje u ovom mjestu", istakao je Petković.

On je dodao da su "Dani pozorišta" doprinos promociji pozorišne umjetnosti u ovoj sredini i najavio da će manifestacija biti organizovana i sljedeće godine.

Program manifestacije počeo je 10. aprila i svake večeri je izvođena po jedna predstava, a ulaz za kompletan program bio je besplatan.

Izvor: SRNA